Punkt PR Akademi

Under två heldagar får du chansen att lära dig mer om allt från relationsbyggande kommunikation till att hantera kriser. Punkt PR Akademi riktar sig till dig som arbetar med kommunikation i någon form, oavsett om du är chef, kommunikatör, byråmedarbetare eller bara nyfiken. Vem du är spelar mindre roll, desto viktigare är att du vill lära dig mer.

 

Punkt PR Akademi är ett koncentrerat och effektivt utbildningstillfälle, men innebär också nya möjligheter att skapa nätverk och diskutera kommunikation med de andra deltagarna över lunch och middag och även bortom kursdagarna.

 

Varmt välkommen till två intensiva dagar i PR-möjligheternas tecken!

>> Anmäl dig här! <<

 

 

Bra att veta:

Tid: 22-23 oktober 2018
Plats: P5 i Kulturhuset Väven i Umeå.
Pris: 2 dagar, 14 995 kr exkl. moms. Fika och lunch för 2 dagar samt middag på under dag 1 ingår. I samarbete med Gotthards Krog, Kulturbageriet och P5.
Anmälan: senast fredag 5 oktober. Anmäl dig här!
Boende: Vi kan erbjuda 15 % rabatt på hotellövernattning på U&Me eller Stora Hotellet, som ligger i anslutning till kurslokalerna.
Kontakt: Malin Vikström, malin@punktpr.se, 072-519 89 38

Det här får du:

  • 10 timmars utbildning med några av Europas ledande PR-konsulter.
  • Värdefulla kontakter och breddat nätverk.
  • Fika, lunch och middag från Gotthards, Kulturbageriet och P5 tillsammans med andra kursdeltagare.
  • Material och kursdiplom.
Punkt PR kundens utvecklande samvete

DAG 1, 22 oktober

 

09.00-09.30 Välkommen, introduktion och kaffe
Sofia Westerlund, vd på Punkt PR, och Olov Hjärtström Baudin, byråledare, hälsar välkommen och pratar om varför det är viktigt att arbeta med PR.

 

09.30-10.30 Fördelarna med PR
Föreläsare: Sofia Westerlund
Ditt rykte är allt och relationen med dina intressenter är avgörande för din affär. Inte minst nu då vi vänder oss till- och förväntar oss att företag, vid sidan av sin affär, ska driva en positiv samhällsutveckling. Förväntningarna är stora och kraven många – från kunder, anställda, media, följare och influencers. Vi går igenom varför företag ska arbeta relationsstärkande och strategiskt med sin kommunikation. Du får lära dig vad som krävs, det viktigaste du bör tänka på och hur du arbetar mest effektivt.

 

10.30 Paus

 

10.45-12.00 Så fångar du redaktionens intresse
Föreläsare: Olov Hjärtström Baudin
Pressbearbetning för att nå medialt genomslag är ett av de mest klassiska greppen för att nå ut med sitt budskap. Men är det fortfarande effektivt? Vi ger våra bästa tips på hur du ska bete dig när du vill att nyhetsredaktionerna ska nappa på din nyhet. Du får bland annat lära dig hur du hittar nyheter i din organisation, hur du lägger upp ett pressmeddelande, när och hur du ska kontakta journalisterna – och vad som händer när du struntar i allt du har lärt dig.

 

12.00 Lunch

 

12.45-14.00 De digitala kanalernas möjligheter
Föreläsare: Jakob Mjöbring
Vårt förändrade kommunikationslandskap är på ytan trivialt och fullt av filmer på katter, mat och halvgalna politiska budskap, men det är ändå just där vi alla måste skapa våra affärer. Förstår du inte mekanismerna bakom eller behärskar kommunikationen i dag är du förlorad. Uppsidan är att vem som helst kan lyckas, bara du har kunskapen.

 

14.00 Paus

 

14.15-14.45 Planning
Föreläsare: Hanna Kangassalo
En viktig del av framgångsrik PR är det vi kallar planning – kommunikationens grundläggande systematik. Planning innefattar research, strategi, taktik, utvärdering och ofta en första kreativ process. Planning är kort och gott ramverket för en meningsfull och tillfredsställande kommunikation. Här tar vi det i form av en användbar steg-försteg- guide.

 

14.45-16.15 Skapa ett smart innehåll till dina kanaler
Föreläsare: Johanna Stenmark
Bra, smart och effektivt innehåll handlar om mer än klickvänliga inlägg eller videos som får dig att sätta kaffet i halsen. Det handlar om att bygga varumärke och att skapa innehåll som driver din affär. Vi visar på praktiska knep för att få ihop innehållsekvationen, pratar trender och spånar kring framtiden.

 

16.15-16.30 Avrundning – vi summerar dagen tillsammans

 

17.00 Middag, Gotthards krog, Väven

DAG 2, 23 oktober

 

08.30-12.00 Så hanterar du krisen
Föreläsare: Olov Hjärtström Baudin
Vet du vad du ska göra när krisen slår till? Om du inte är förberedd är risken stor att du förlorar ditt anseende och att ditt företag tar skada, både ekonomiskt och trovärdighetsmässigt. Tack och lov finns det kloka sätt att rusta sig – hela förmiddagen ägnar vi oss åt att förstå vad en kris är, hur du bäst undviker en kris, hur du hanterar en kris och vad du kan lära dig av den. Vi avrundar med en gruppövning där alla deltagare själva ställs inför, och får prova att hantera, ett krisscenario.

 

12.00 Lunch

 

12.45-14.00 Så skapar du nytta med hjälp av influencers
Föreläsare: Åse Thelander
Influencers syns överallt i dagens medielandskap och sägs vara vår tids nya mediehus, vilket innebär att de har stor makt att påverka andra utanför traditionella sammanhang. Vi går in på djupet vad en Influencer faktiskt är, vad de jobbar med, vilka olika typer av Influencers det finns och kanske det viktigaste av allt – vilka är relevanta för ditt varumärke och hur får du till en framgångsrikt samarbete? Vi avrundar med inspirerande exempel och slutligen en gruppövning.

 

14.00 Paus

 

14.15-15.00 Normkreativ kommunikation
Föreläsare: Hanna Kangassalo
I en värld som i sig själv är mångfaldig måste vår kommunikation vara inkluderande. Med ett normkritiskt förhållningssätt kan vi bejaka grundläggande demokratiska värderingar och undvika fördomsfällor. Men vi kan göra mer än så. Med hjälp av normkreativ PR vänder vi risker till möjligheter. Vi vill inte bara inkludera olika sorters människor, vi vill stimulera deras fantasi.

 

15.00-16.00 Summering
Vi summerar och utvärderar dagarna. Ställ frågor till föreläsarna.

Villkor för Punkt PR Akademi

Betalning och betalningsvillkor
Bokningen är bindande och betalning av deltagaravgiften betalas mot faktura som skickas till dig. Fakturering sker i samband med anmälan. Betalningsvillkor är 30 dagar. Vid försenad betalning utgår en dröjsmålsränta om 2,2 % per månad samt en påminnelseavgift på 60 kr. Vi tar inte ut några fakturaavgifter på ordinarie faktura. Vid samtliga priser tillkommer mervärdesskatt om 25 % enligt lag.

Avbokning och överlåtelse
Kundens registrering av deltagande i utbildning är bindande. Därefter går det att överlåta platsen till annan person. Väljer du att överlåta platsen till en annan person behöver hen även för egen del bekräfta att sitt deltagande.

Inställd kurs
Punkt PR har rätt att ställa in en kurs p g a för få anmälda deltagare. Anmäld deltagare kan bli erbjuden nytt kursdatum alternativt full återbetalning av kursavgift.

Här är det kakor!

Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig? Läs vår integritetspolicy.